Veel inzendingen kleurplatenwedstrijd nieuwe gemeentewapen

Voor het nieuwe gemeentewapen voor Dijk en Waard hebben gemeenten Langedijk en Heerhugowaard bij de Koning een officieel nieuw gemeentewapen aangevraagd. Maar beide gemeenten zijn ook nieuwsgierig hoe het gemeentewapen er volgens basisschoolleerlingen uit zou moeten zien. Daarom is er een kleurplatenwedstrijd gehouden onder alle leerlingen van basisscholen uit Langedijk en Heerhugowaard. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan, er zijn tientallen kleurplaten ingezonden.

Eigen wapenontwerp

Alle Langedijker en Heerhugowaardse basisscholen hebben kleurplaten ontvangen waarop leerlingen hun eigen wapenontwerp konden maken. De leerlingen konden tot en met 30 september hun eigen wapenontwerp bij juf of meester inleveren. Kinderen die niet in Langedijk of Heerhugowaard op school zitten, maar wel graag mee wilden doen konden de kleurplaat downloaden en inleveren op het gemeentehuis van Langedijk of Heerhugowaard of opsturen.

Onthulling

De jury gaat zich beraden over de ingezonden ontwerpen. De maker van het winnende ontwerp mag samen met de burgemeesters van Langedijk en Heerhugowaard het officiƫle nieuwe gemeentewapen voor Dijk en Waard onthullen. Zijn of haar ontwerp krijgt ook een mooi plekje in het gemeentehuis.