Parelhof

Een nieuw plan is de metamorfose die het bestaande gebouw Parelhof op het Stadsplein ondergaat. Dit plan start in het eerste kwartaal van 2023 en gaat ongeveer 1,5 jaar duren. Het gaat om de realisatie van 33 duurzame huurappartementen in verschillende woningtypen (waaronder 9 sociale huurappartementen) en vergroting van de horecaruimtes. Door de toevoeging van een extra woonverdieping ontstaat er stedenbouwkundig een goede aansluiting op de huidige bebouwing aan de Kwarts en het in 2022 opgeleverde complex Lapis Lazuli. De huidige kantoorruimtes worden getransformeerd naar appartementen.

De bestaande voorgevels worden voorzien van nieuwe gevelbekleding op de begane grond, nieuw metselwerk, hoogwaardige isolatie en glazen hekwerken op de balkons. Hierdoor krijgt het hele complex een frisse en fraaie uitstraling. De gevels en galerijen aan de achterzijde worden ook aangepakt. De bestaande woningen krijgen een beter wooncomfort en een lager energieverbruik en worden gasvrij.

Wie

Dit project wordt ontwikkeld door Segesta

Waar

Het woongebouw Parelhof tegenover het gemeentehuis.

Woonrijp maken Stadshart Noord

Rondom de nieuw gerealiseerde woningbouwprojecten wordt ook de openbare ruimte ingericht. Omdat groot onderhoud van dit deel van het stadshart gepland is in 2030 is besloten om het hele gebied in een keer aan te pakken. Fase 1 rondom Lapis Lazuli en gemeentehuis wordt nu uitgevoerd. De volgende fase volgt als Woodstone op de hoek van de Westtangent en de Zuidtangent is afgerond.