Woodstone

De gemeente werkt mee aan een plan om de braakliggende gronden op de hoek van de Westtangent en de Zuidtangent te ontwikkelen tot vijf woontorens met in totaal 204 koopwoningen met parkeerplaatsen, een fietsenstalling en groenvoorzieningen.
 
De toren nabij de hoek van de Zuidtangent en de Westtangent, bestaat uit 13 bouwlagen en wordt ongeveer 42 meter hoog. Deze woontoren ligt op een belangrijke zichtlocatie. Het gebouw moet met zijn vorm en uitstraling de entree vormen van het Stadshart. Om dit te bereiken is gekozen voor een ontwerp waarbij vanaf een hoogte van 32 meter (10e verdieping), de bovengelegen woonlagen steeds wat meer terug liggen. Hierdoor ontstaat als het ware een kroon die het gebouw markeert en zo een markante uitstraling geeft.
 
De overige vier torens bestaan uit 7 bouwlagen (in totaal 23 meter hoog),
 
De openbare ruimte zal zodanig vorm krijgen dat sprake is van een parkachtige omgeving: waterproof, klimaatbestendig en natuur-inclusief. Met gemeente Dijk en Waard is afgesproken om van de Tangentlocatie een voorbeeldproject van duurzame locatieontwikkeling te maken. Speerpunten zijn mobiliteit, energieneutraliteit, circulariteit en klimaatadaptatie, waarbij ook CO2-reductie aandacht krijgt.

Deelmobiliteit

De ontwikkelaar wil een andere vorm van mobiliteit stimuleren door een concept met deelauto's en -fietsen te introduceren. Door de door de ontwikkelaar gekozen uitgangspunten voor duurzame (deel)mobiliteit en de ligging in het Stadshart, dichtbij voorzieningen en het station, kan autoparkeren en de autobereikbaarheid beperkt zijn. Er wordt een ander autobezit/-gebruik van de toekomstige bewoners verwacht en de ontwikkelaar faciliteert de alternatieven hiervoor.

Wie

Dit project wordt ontwikkeld door De Nijs Projectontwikkeling www.woneninwoodstone.nl.

Waar

Het gebied ligt ten noordwesten van het gemeentehuis en in het Stadshart, op de hoek van de Westtangent en de Zuidtangent.