Bruisend op weg naar Dijk en Waard

Langedijk en Heerhugowaard bruisen van de feestelijke en verbindende activiteiten rondom de start van Dijk en Waard. Afgelopen weekend gebeurde dat zelfs letterlijk, want toen vond het drukbezochte ‘Dijk en Waard bruist’ plaats. Overal waren sportieve, muzikale en culturele activiteiten te beleven. Van een concert van een gelegenheidskoor tot een djembé workshop, en van een tentoonstelling over de ruilverkaveling tot een optreden van het Beleeftheater.  

En er viel nog meer te beleven dit weekend. Zo vond een heuse ‘Podiumtoer Dijk en Waard’ plaats langs diverse podia en locaties. Bezoekers konden onder andere genieten van een Halloween workshop en optredens van singer-songwriters en bands. De sportievelingen onder ons konden al fietsend het landelijke Langedijk en het kleurrijke Heerhugowaard beter leren kennen met de fietsroute ‘Verbinding Dijk en Waard’. 

Ook de komende tijd valt er genoeg te doen. Zo vindt op 30 oktober de ‘Veiling Start Dijk en Waard’ plaats. U kunt daar bijvoorbeeld bieden op pakketten met lekkernijen. Bezoekers krijgen daarnaast een voorproefje van Fantasieè, de musical die in 2022 in première gaat. Op 4, 10, 16 en 22 november vinden de voorrondes plaats van de ‘Dijk en Waard kennisquiz’. De beste deelnemers worden uitgenodigd voor de grand finale op 15 december. Tijdens deze avond strijden zij tegen elkaar voor de prestigieuze titel 'het orakel van Dijk en Waard’. 

Creatieve bakkers hebben tot 8 november de tijd hun idee voor een traditioneel Dijk en Waard gebakje in te zenden. Bakkers van de beste inzendingen worden uitgenodigd voor de finaledag op 27 november. Een jury met onder meer Robèrt van Heel Holland Bakt bepaalt wie wint. Het winnende gebakje wordt in productie genomen door een bakker uit Langedijk en Heerhugowaard. Tot slot vindt op 13 en 14 november het ‘Kunst- en Cultuurfestival’ plaats. Met muziek- en dansworkshops en optredens van diverse uitvoerende kunsten biedt het festival voor ieder wat wils.