Inwoners ontdekken sportieve mogelijkheden op het water

Op tweede paasdag is het traditie bij Roeivereniging Ossa in Heerhugowaard om de jaarlijkse open dag te organiseren. Doel was de bewoners van Heerhugowaard en omstreken kennis te laten maken met de roeisport en vooral ook met de fantastische omgeving waar je deze sport kan beoefenen.

Toen met de start van onze nieuwe gemeente Dijk en Waard de mogelijkheid kwam om een evenement te organiseren waar alle bewoners van Dijk en Waard aan deel zouden kunnen nemen, hebben Kanowaard, Thom van Straten Sport, Cup of Sup en RV Ossa met veel enthousiasme de handschoen opgepakt en een evenement georganiseerd waarbij de bewoners van Dijk en Waard konden kennismaken met de Dijk en Waard Water en Sport Boulevard. Op en rond het water aan de Westdijk in Heerhugowaard zijn er die dag clinics en demonstraties georganiseerd.

Druk bezocht

De dag is door ruim 250 bewoners bezocht. De deelnemende organisaties Kanowaard, Thom van Straten Sport, Cup of Sup en Roeivereniging Ossa hebben de bezoekers kunnen laten zien wat de sportieve mogelijkheden zijn van dit mooie gebied op de grens van Heerhugowaard en Langedijk. Het was enorm druk en gezellig op en langs het water. Roeiboten en kano’s voeren af en aan met enthousiaste bezoekers die instructie kregen, de sups  van Cup of Sup waren druk bezet en op de wal konden bezoekers op verschillende plekken hun fitnes en kracht testen bij Thom van Straten. De foodtruck en het springkussen gaven, naast het wel heel erg mooie weer, de dag een vooral ook gezellig karakter.

Volgend jaar weer

De organisatie is door deze mooie dag enthousiast geworden om volgend jaar op tweede paasdag een gelijke dag te organiseren. Een dag waarmee we de Water en Sport Boulevard in Dijk en Waard een vaste plek binnen de sportieve gemeente willen geven.