Tegelroute Ons Dijk en Waard

Gemeente Dijk en Waard heeft culturele instellingen uitgenodigd om mee te doen aan het project om verbinding te stimuleren in de gemeente en op een leuke manier met elkaar kennis te maken. Ook Atelier6 heeft deze uitdaging opgepakt. 

Met de doelstelling “De verbinding” als basis, heeft een enthousiast team van Atelier 6 een drietal wandelroutes met bijzondere stoeptegels ontwikkeld. Op de stoeptegels staan afbeeldingen waarop een organisatie of vereniging zich presenteert door middel van een korte video en een viertal foto’s en/of logo op de tegel. De video is te bekijken via een QR-code.

Na een oproep aan Dijk en Waardse verenigingen en maatschappelijke organisaties zijn er inmiddels voor 54 verenigingen een stoeptegel gemaakt. Na veel werk door een enthousiast team van Atelier 6 zijn de wandelroutes gerealiseerd en alle stoeptegels voor de 54 verenigingen of organisaties geplaatst op een van de wandelroutes. Burgemeester Maarten Poorter opende op 27 oktober 2022 officieel de wandelroutes door het plaatsen van de eerste stoeptegel op het Havenplein in Langedijk. Dit is tevens het startpunt van de wandelroutes.

Bekijk de wandelroutes op Routeonsdijkenwaard.nl