In de buurt

Heerhugowaard-Zuid ligt aan de zuidzijde van de gemeente en wordt begrensd door Alkmaar en Langedijk.

Voorzieningen

De wijk heeft haar eigen voorzieningen waardoor de leefbaarheid positief wordt beïnvloed. Zo zijn er scholen, kinderdagverblijven, winkels, horeca, medische voorzieningen en een wijkcentrum. Op het sportieve vlak kent Heerhugowaard-Zuid naast de eerder genoemde recreatieve en speelvoorzieningen een groot sportcomplex voor voetbalvereniging Reiger Boys, een sporthal en een multifunctioneel sport- en leisurecentrum, My Healthclub.

Stad van de Zon

Stad van de Zon is een bijzondere woonwijk binnen Heerhugowaard-Zuid. Het is volledig CO2-emissieneutraal, door onder andere toepassing van zonnepanelen, windmolens. De wijk was onderdeel van het Europese Suncities project. Wilt u meer weten over deze bijzondere wijk? Lees verder.

Park van Luna

Rondom de Stad van de Zon ligt het recreatiegebied Park van Luna. Een gebied van ruim 170 hectare met bos, weides, strand en vooral veel water. U kunt er zwemmen, wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren, varen, enzovoort. Door fossiele brandstoffen aangedreven vaartuigen zijn niet toegestaan vanwege de (hoge) waterkwaliteit. Het hoogste punt op de uitzichtheuvel in het Huygendijkbos geeft een ongekend uitzicht op de dijk, het molenland en de Droogmakerij Schermer. Wilt u meer weten over Park van Luna? Lees verder.