Beeld en fotografie

Het gebruik van beeld is een belangrijk onderdeel van onze huisstijl. Foto’s mét kleurverloopfilter, maar ook zonder kleurfilter zijn een herkenbaar stijlelement. In de beelden staan de mensen centraal om zo een persoonlijke sfeer te creëren. Zo draagt fotografie bij aan de presentatie van onze gemeente, waar iedereen telt en wordt gezien. Let daarom in fotografie op diversiteit uit de samenleving zoals leeftijd, geslacht en afkomst.

Kleurverloop fotofilter

Als stijlelement kan een kleurverloop fotofilter over een foto worden toegepast op 50% transparantie. Ons kleurverloop wordt altijd van (links) blauw naar groen (rechts) met een verloop van blauw op 30%, groen op 90% toegepast.

Richtlijnen voor fotografie

Niet elke foto is geschikt om een kleurfilter toe te passen. Ook weet je van tevoren niet altijd of je een kleurfilter zult gaan toepassen of tekst over de foto. Houd daarom rekening met deze richtlijnen:

  • Bij voorkeur buiten fotografie; groene achtergrond van natuur of blauwe achtergrond en/of de lucht. Het kleurfilter komt dan het beste tot zijn recht.
  • Om tekst op de foto optimaal te kunnen toepassen bij voorkeur kleding in blauw, groen of zwart, in ieder geval zonder patronen.
  • Plaats de personen niet geheel tegen de linkerkant aan, het groen van het kleurverloop loopt dan in het gezicht.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van de herkenbare, menselijke ‘look & feel’.

 

 

Postervoorbeeld met tekst en stijlelementen

Vragen?

Heb je vragen over het toepassen van de beeld en fotografie in huisstijl? Mail dan naar Team Communicatie: huisstijl@dijkenwaard.nl