Iconen, infographics en illustraties

Iconen en infographics maken complexe informatie begrijpelijk door de informatie te visualiseren. Op deze pagina staan richtlijnen en vind je inspiratie met voorbeelden om je plan, visie, proces of instructie visueel weer te geven in onze huisstijl.

Iconen

Een icoon is een visuele afbeelding die een bepaald onderwerp herkenbaar in beeld brengt. Voor de gemeentelijke thema’s zijn eigen iconen. Denk aan afval, wonen, milieu of werk aan de weg. Door de iconen uniform toe te passen ontstaat samenhang tussen de middelen. Dit helpt inwoners om de thema’s snel te kunnen identificeren.

De iconen van Dijk en Waard zijn beschikbaar in blauw of groen. Voor website toepassingen worden alleen blauwe iconen gebruikt, deze hebben namelijk een hogere contrastratio en daardoor een online betere leesbaarheid.
De iconen zijn te downloaden via de pagina Downloads.

Downloads

Infographics

Speciaal voor Dijk en Waard is een eigen illustratieve herkenbare stijl voor infographics ontwikkeld. Je kunt infographics laten opmaken via Team Communicatie, als een platte infographic of als een interactieve klikbare pdf. Je kunt ook zelf aan de slag met de speciaal ontwikkelde template.

Zelf infographic maken

Via Powerpoint of  Canva.com kun je zelf ook infographics maken. In onze Powerpoint template staan losse elementen die je kunt kopiëren. Zo maak je het jezelf nog makkelijker en zijn onze infographics in dezelfde herkenbare stijl. Ter inspiratie is deze infographic gemaakt met tips en voorbeelden: Bekijk de infographic. (pdf, 1 MB)

Illustraties

Ook zijn er herkenbare Dijk en Waardse losse illustraties ontwikkeld in huisstijl. Van het Duizend Eilandenrijk tot Stad van de Zon, van Museum BroekerVeiling tot theater Cool. Maar ook een diversiteit aan 'poppetjes' zijn geïllustreerd. De illustraties kun je downloaden via de pagina Downloads.

Downloads

Vragen?

Heb je vragen over het toepassen van iconen, illustraties of wil je een infographic laten maken? Mail dan naar Team Communicatie: huisstijl@dijkenwaard.nl