Bed & Business in Stationsgebied Dijk en Waard

Bed & Business is een nieuwe en unieke onderwijsinnovatie van het Horizon College. Onderwijs en ondernemen worden met elkaar verbonden in dit fieldlab. Het biedt studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Het is ook de plek waar bewoners, studenten ondernemers uit de regio elkaar kunnen ontmoeten.

Vergaderen, slapen en studeren

Deze locatie, binnen het Stationsgebied, heeft vergaderruimtes en biedt ook onderdak aan buitenlandse studenten. Kortom, het is een inspirerende plek voor (internationale) gasten om te vergaderen, slapen en studeren. En dat op een steenworp van het treinstation Heerhugowaard.

In de divisie Bed bevinden zich woonstudio’s met een gezamenlijke verblijfsruimte. In de divisie Business zijn ruimtes voor vergaderen, studiedagen en trainingen voor studenten, medewerkers en externe samenwerkingspartners. Deze ruimten zijn te huur. Studenten verzorgen de hospitality.

Gerund door studenten

Bed & Business wordt gerund door studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening, onder leiding van hun docenten. Binnen de ontwikkelingen van het Stationsgebied worden binnenkort ook studenten van andere opleidingen van het Horizon College betrokken, zoals ‘Vormgeving’ of de opleiding ‘Sign’. Het maken van een projectlogo of vormgeving van een nieuwsbrief zou dan de uitdaging kunnen zijn.

Bed & Business
W.M. Dudokweg 45
1703 DA Dijk en Waard
Meer informatie op: www.bedenbusiness.nl

Bekijk projectsite Stationsgebied