Aanpassingen Stationsweg, en Industriestraat straks 30km-zone

In opdracht van de gemeente Dijk en Waard start aannemer Boskalis rond 8 november met aanpassingen aan de Stationsweg en de Industriestraat in Heerhugowaard. De werkzaamheden aan de Stationsweg duren ongeveer 2 tot 3 weken. De werkzaamheden aan de Industriestraat hebben een looptijd van 3 tot 4 weken en volgen ná het werk aan de Stationsweg . Bedrijven, winkels en woningen blijven bereikbaar.

De Stationsweg, tussen de Industriestraat en het spoor, wordt met 1 meter verbreed (van 5,3 naar 6,3 meter). De Stationsweg is dan ongeveer 2 weken dicht vanaf de kruising met de Industriestraat (bij de Groene Trede) tot het spoor voor al het verkeer. Dit is nodig om een veilige omleiding voor fietsers en voetgangers te hebben als er veel gebouwd wordt. Nieuwbouw aan de Industriestraat start vanaf 2024.

Omleiding via Handelsstraat

Auto’s kunnen omrijden via de Handelsstraat naar het P+R-terrein aan de Langedijkse zijde van het station. Fietsers en voetgangers kunnen wel het spoor oversteken om hun weg verder te vervolgen over de Stationsweg. Zij kunnen via de Handelsstraat en het P+R terrein omrijden of omlopen.

De verbreding van de Stationsweg aan deze kant is nodig om de grotere stroom fietsers en voetgangers tijdens onder andere de aanleg van de spooronderdoorgang op de Zuidtangent aan te kunnen. Ook zorgt de verbreding ervoor dat het P+R terrein ook via de Stationsweg goed bereikbaar blijft voor auto’s, als de Handelsstraat wordt afgesloten door werkzaamheden en andere ontwikkelingen in het gebied.

Industriestraat wordt 30km-zone

De Industriestraat wordt ná het werk aan de Stationsweg  aangepast naar een 30km-zone. Er komen verkeersdrempels en nieuwe borden. Tijdens de werkzaamheden blijft de Industriestraat open. Bedrijven, winkels en woningen blijven steeds via één rijstrook bereikbaar.

Het fietspad langs de Industriestraat gaat weg. Zo komt er meer ruimte voor woningbouw. Binnen een 30km-zone rijden fietsers over de rijbaan. Voor voetgangers komt er een nieuw voetpad langs de weg aan de overzijde/westzijde.

Nieuw kruispunt Stationsweg-Industriestraat

Ook komt er een nieuw kruispunt Industriestraat-Stationsweg. De mini-rotonde (bij de Groene Trede) verdwijnt en de Stationsweg wordt de voorrangsweg ten opzichte van de Industriestraat.

Blijf op de hoogte

Meer informatie over alle projecten in het Stationskwartier op dijkenwaard.nl/stationskwartier. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Het snelst blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling via de Dijk en Waard Bouwapp.