BouwApp Dijk en Waard van start

Inwoners, ondernemers, bezoekers, weggebruikers en andere belangstellenden kunnen vanaf donderdag 1 juni aanstaande gebruik maken van de Dijk en Waard BouwApp. Via dit nieuwe communicatiekanaal geeft de gemeente actuele informatie over (bouw)projecten die binnen de gemeentegrenzen worden uitgevoerd. 

Dijk en Waard werkt de komende jaren aan grote en vaak langdurige projecten, zoals de herinrichting van de Zuidtangent, de spoorwegondertunneling, de herontwikkeling van het Stationskwartier, de Molenwijk Zuid-Oost, de Bomenbuurt en een groot aantal bouwplannen (waaronder Westpoort-De Scheg en de nieuwe woon- en werklocatie De Frans). Via de app blijven mensen op de hoogte van de projecten zelf en van verkeersmaatregelen (wegafsluitingen, omleidingen en gewijzigde verkeerssituaties).

Gratis downloaden

Belangstellenden kunnen de Dijk en Waard BouwApp gratis downloaden in een appstore (Google, Apple of Windows). Na het activeren van de app kunnen de gebruikers zelf bepalen over welke projecten zij informatie willen ontvangen. Daarnaast kunnen gebruikers via de app contact leggen  met de gemeente of de betrokken aannemer.

Elke keer wanneer een bericht op de Dijk en Waard BouwApp wordt geplaatst, ontvangen de volgers van het project direct een berichtje (notificatie) op de smartphone of tablet. Gebruikers kunnen updates liken en/of delen op sociale media.

De app gaat van start met een eerste selectie van projecten. De komende tijd worden meer projecten aan de app toegevoegd. 

Stappen

Voor het activeren van de app en het selecteren van projecten moeten de volgende stappen worden gezet: 

  • Download de Dijk en Waard BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows) of scan de QR-code hieronder.
  • Ga naar ‘Zoek project’ of klik op de kaart.
  • Selecteer een of meer projecten.
  • Klik op het sterretje om te ‘volgen’.
  • Onder ‘Favorieten’ staan de geselecteerde projecten.