Dijk en Waard en PRO6 zetten volgende stap in het Stationskwartier

De ondertekening van een Intentieovereenkomst maakt een volgende stap mogelijk in het uitwerken van 188 betaalbare appartementen in het Stationskwartier. Met 72 sociale huurwoningen en 116 koopappartementen. Op hetzelfde moment tekenden gemeente Dijk en Waard en PRO6 voor een bouwhub. Op de hoek van de Zuidtangent, de Feenstra locatie, realiseert de aannemer daar vanaf 1 september het brugdeel van de nieuwe spoorwegonderdoorgang op de Zuidtangent.

Betaalbare woningen met ruimte voor groen, ontmoeting en maatschappelijke functies

De ontwikkeling van het Stationskwartier is een groot project, waar verschillende deelprojecten onder hangen. Project Centraal is daar een van. Ontwikkelaar PRO6 heeft voor deze locatie pal achter het station (Stationsweg 01 met Industriestraat 1-7) een nieuw plan met betaalbare woningen ontworpen. Het nieuwe plan voorziet in totaal 188 appartementen. Met een grote variatie aan woningtypen, verdeeld over twee woongebouwen. Waarvan 72 sociale huurwoningen en 116 koopappartementen. Tussen en op de twee gebouwen is ruimte voor groen, ontmoeting en maatschappelijke functies.

Planning

Wonen in het Stationskwartier is wonen tussen stad en groen. Met aan de ene kant stedelijke voorzieningen met goede trein- en busverbindingen en aan de andere kant de waterrijke omgeving van Kanaalpark Dijk en Waard met onder meer het cultuurhistorische eilandenrijk Oosterdel. Dat is een unieke combinatie.

Bouwhub voor spoorwegonderdoorgang

PRO6 is ook ontwikkelaar van de ‘Feenstra locatie’, op de hoek van de Zuidtangent en de Handelsstraat. Op 1 juli start de sloop van dit terrein. Een ondertekening tussen gemeente Dijk en Waard en PRO6 maakt dat deze locatie per 1 september tijdelijk wordt ingezet als bouwhub. Op deze locatie realiseert de aannemer het brugdeel van de spoorwegonderdoorgang op de Zuidtangent.