Diverse ontwikkelaars starten in 2024 met bouw woningen

Diverse woningbouwprojecten in het Stationskwartier kunnen in 2024 starten met bouwen, andere projecten bevinden zich nog in de voorbereidingsfase. In maart 2024 start de bouw van 3Kwartier langs de Handelsstraat. En in de loop van 2024 staat de bouw van Stationsmeester aan de Industriestraat gepland. Ook project Stationshaven komt dit jaar van de grond aan de Industriestraat en de Stationsweg. Verder worden dit jaar sociale huurappartementen gerealiseerd aan de Gildestraat.

Wethouder Nils Langedijk: “Gemeente Dijk en Waard maakt serieus werk van het vergroten van de woningvoorraad. De ambitie is om de komende jaren samen met woningcorporaties en projectontwikkelaars duizenden vooral betaalbare huizen te bouwen. Woningen die er komen, passen bij verschillende woonwensen en zijn er straks in diverse types en prijsklassen. Dat is goed voor het woningaanbod en voor mensen die een passende woning zoeken in de nabijheid van het station.”

Sociale huurappartementen

Aan de Gildestraat in Heerhugowaard realiseren Woonstichting Langedijk en de gemeente maximaal 107 sociale huurappartementen. Het woongebouw komt op een perceel tegenover Oogcentrum Noordholland. Dit is een zogeheten urgentielocatie. Wethouder Nils Langedijk en directeur Tim Ruiten van Woonstichting Langedijk hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De woonstichting is bezig met een ontwerp. De bedoeling is om in de tweede helft van dit jaar te starten met bouwen.

3Kwartier

Aan de Handelsstraat komt het plan 3Kwartier. Het wordt een unieke plek om te wonen en bestaat uit 3 woonblokken met koop- en huurwoningen. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. De overige woningen zijn huurwoningen en komen tijdens de realisatie in verhuur. Er komt een parkeergarage bij voor bewoners en bezoekers. Uniek is ook dat 30 woningen beschikbaar komen voor cliënten van De Waerden, een stichting die woonruimte en zorg levert aan mensen met een verstandelijke beperking. De woonblokken worden met elkaar verbonden door een parktuin. Zie ook www.3kwartier.nl.

Stationsmeester

Naast de woonblokken van 3Kwartier komt Stationsmeester aan de Industriestraat. Dit plan bestaat uit twee woonblokken met appartementen. De hoogste van de twee torens wordt een echte blikvanger. In beide woongebouwen komen commerciële ruimten op de begane grond en een gezamenlijke huiskamer met moderne flexwerkplekken. Opvallend is de daktuin op de halfverdiepte parkeergarage, die een groene ontmoetingsplek vormt in de wijk. Zie ook www.stationsmeester.nl

Stationshaven

Afgelopen jaar kwam ook het plan Stationshaven van de tekentafel. De bouw hiervan start in 2024. Dit plan met koop- en huurappartementen is gelegen aan de Industriestraat en de Stationsweg. Naast parkeerplaatsen krijgt het wooncomplex een collectieve groene daktuin, meerdere buitenruimtes en gedeelde werkplekken. Daarnaast komt er een levendige begane grond met horeca en dienstverlenende functies. Zie ook www.geusbouw.nl.