Kruispunt Zuidtangent/Westtangent gaat deze zomer 3 weken dicht

De gemeente gaat aan het werk aan het kruispunt Zuidtangent/Westtangent. Dit gaat vanaf deze maand gebeuren. Het werk aan de weg duurt tot september 2023. Alle huizen, bedrijven en winkels blijven bereikbaar.

De gemeente vraagt aannemer Boskalis de weg op te knappen. In de derde week van mei start Liander met het verleggen van kabels en leidingen onder de grond. Daarna volgt KPN met werkzaamheden aan het netwerk. Vervolgens komt er een nieuwe waterleiding van PWN. Daarna komt er een nieuw fietspad en een nieuw voetpad. Er komen ook veel bomen en planten langs de nieuwe weg.

In de zomervakantie 3 weken dicht

Van 7 tot 25 augustus wordt de nieuwe weg gemaakt. Dan is de weg dicht en kun je er niet rijden. De weg is drie weken dicht. Auto’s moeten omrijden via de Westtangent en W.M. Dudokweg of Stationsplein. Op de Westtangent blijft een deel van de weg open. Op de fiets of lopend kun je wel langs de Zuidtangent. Er blijft steeds een voet-fietspad aan een kant van de weg open. Het werk is na de zomervakantie klaar. In september ligt er een nieuwe weg en een nieuw kruispunt.
Om de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, werken we tijdens de zomervakantie. De werktijden zijn overdag van maandag tot en met vrijdag, tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms werkt de aannemer op zaterdag.

Voorbereidingen spoortunnel

Dit project maakt deel uit van de herinrichting van het stationsgebied. Het kruispunt Zuidtangent/Westtangent krijgt meer rijstroken en wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Zo kan verkeer beter doorrijden en is de omleiding goed geregeld tijdens de aanleg van de spoortunnel in de zomer van 2024.