Stationsgebied heet voortaan Stationskwartier

Het Stationskwartier, dat is de nieuwe naam voor het stationsgebied van Dijk en Waard. Het Stationskwartier staat voor een gebied waar veel gebeurt: van reizen, wonen en werken tot winkelen en ontspannen. In Dijk en Waard zeggen we: in het Stationskwartier komt alles samen!

Het Stationskwartier heeft alles in zich heeft om door te groeien naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk stedelijk OV-knooppunt, waar belangrijke functies en voorzieningen samenkomen. Dit doet de gemeente niet alleen. Inwoners, ondernemers en lokale organisaties zijn betrokken bij de toekomstplannen. Maar ook andere overheden, zoals de provincie Noord-Holland, Rijksoverheid en de Europese Unie, NS, ProRail, onderwijsinstellingen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en uiteraard de projectontwikkelaars werken aan de gebiedstransformatie om nieuwe woningen en voorzieningen te realiseren.

Gemeente Dijk en Waard en projectontwikkelaars benaderden diverse communicatie- en reclamebureaus om voorstellen te doen over de promotie van het gebied. Uiteindelijk zijn er twee bureaus geselecteerd: bureau X-Ray uit Heemstede heeft meegewerkt aan de nieuwe naam Stationskwartier en reclamebureau Anytime uit Heerhugowaard werkt mee aan de promotie van het gebied.