Uitbreiding warmtenet zorgt voor aardgasvrije woningen in 2023

Energie- en afvalbedrijf HVC heeft dit jaar nieuwe warmteleidingen aangelegd in het Stationsgebied. De uitbreiding van het warmtenet maakt het mogelijk dat 181 huurwoningen van woningcorporatie Woonwaard in 2023 aardgasvrij worden gemaakt. 

Met de komst van de nieuwe leidingen is het mogelijk om in de toekomst meer bestaande en nieuwe woningen en bedrijven in het Stationsgebied aan te sluiten op het warmtenet. Een huis verwarmen met duurzame energie in plaats van aardgas zorgt voor een forse besparing op de uitstoot van CO2.

Werkzaamheden

HVC is van mei tot en met december 2022 bezig geweest met de aanleg van nieuwe warmteleidingen in het Stationsgebied. Er gebeurde veel: straten en grasvelden werden open 4gelegd, een deel van de parkeerplaatsen was helemaal afgesloten of tijdelijk verplaatst en regelmatig werden grote machines ingezet. De werkzaamheden gaven regelmatig overlast voor bewoners en ondernemers. 

Aansluiten in 2023

Nu, aan het einde van het jaar, zijn de grootste werkzaamheden voor de uitbreiding van het warmtenet achter de rug. Aannemer ToekomstTechniek gaat de huurwoningen van Woonwaard in 2023 daadwerkelijk aansluiten op het warmtenet.