Vervolgbijeenkomst over bereikbaarheid Stationsgebied in november

Volgend jaar zomer maakt gemeente Dijk en Waard een start met de herinrichting van de Zuidtangent. Dit is nodig om over twee jaar de spooronderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers aan te leggen. Een mooi moment om oude knelpunten op te lossen. Maar zoals bij elke verbouwing geeft dit ook overlast. Hoe beperken we de overlast tijdens de werkzaamheden? Daarover wil de gemeente met inwoners en ondernemers in gesprek op maandag 7 november. In januari is er weer een algemene inloopavond over het hele stationsgebied.

In het voorjaar zijn er bijeenkomsten geweest over de bereikbaarheid van Dijk en Waard tijdens de herinrichting van de Zuidtangent en de bouw van de spooronderdoorgang. Er was een bijeenkomst voor inwoners en een bijeenkomst voor ondernemers. De uitkomsten van deze avonden zijn te lezen op de pagina Spooronderdoorgang > Wat is er al gebeurd?

Vervolgbijeenkomst

Op 7 november is de vervolgbijeenkomst voor zowel inwoners als ondernemers. We laten zien welke ideeën we hebben opgehaald en praten u graag bij wat we daar mee willen doen. Tijdens deze vervolgavond gaan we dieper in op de bereikbaarheid van woningen, scholen, winkels en bedrijven in de omgeving. Hoe zien de verschillende fases van de werkzaamheden eruit? Welke omleidingsroutes komen er? En wat is de impact hiervan op weggebruikers en ook hulpdiensten?

Meld u aan

Wilt u (opnieuw) meedenken en meepraten? U bent van harte welkom op maandag 7 november om 19.30 uur – inloop vanaf 19.15 uur-  in de raadszaal van het gemeentehuis van Dijk en Waard, Parelhof 1 te Heerhugowaard. 

Aanmelden inloopavond 7 november 2022

Inloopavond januari 2023

De avond in november gaat specifiek over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden aan de Zuidtangent in de komende jaren. Een algemene inloopavond over de voortgang van de gehele transformatie Stationsgebied Dijk en Waard volgt in januari 2023. Meer informatie hierover melden wij op een later moment via de gebruikelijke communicatiekanalen van gemeente Dijk en Waard.