Warmtenet voor 181 appartementen Stationsgebied

Eind januari is in het Stationsgebied de eerste woning van Woonwaard aangesloten op het HVC-warmtenet van Dijk en Waard. Uiteindelijk worden alle 181 bestaande appartementen in het Stationsgebied aangesloten op het warmtenet. 

Duurzaam én van het gas

De cv-installaties van de huurwoningen van Woonwaard zijn toe aan vervanging. Een mooie aanleiding om over te stappen op het duurzame warmtenet van HVC. De bewoners reageerden over het algemeen positief op deze verandering. Bewoners die op gas koken worden door Woonwaard geholpen bij de aanschaf van een inductieplaat en pannen.

Energiebedrijf HVC heeft in 2022 nieuwe warmteleidingen aangelegd in het Stationsgebied van Dijk en Waard. Een hele operatie. Straten en grasvelden werden open gelegd, een deel van de parkeerplaatsen was afgesloten of tijdelijk verplaatst. Regelmatig werden grote machines ingezet. De werkzaamheden gaven soms overlast voor bewoners en ondernemers. Maar gelukkig is dát nu voorbij.

Minder CO2-uitstoot

Aannemer ToekomstTechniek gaat nu aan de slag in het gebouw en de appartementen. Er worden leidingen gelegd. ToekomstTechniek plaatst de unit en sluit de appartementen aan op het warmtenet. Een huis verwarmen met duurzame energie in plaats van aardgas zorgt voor een forse besparing op de uitstoot van CO2. Koken op inductie is heel makkelijk en net zo snel als gas. En – heel belangrijk – de bewoners wonen even comfortabel als hiervoor.