Wethouder Nils Langedijk aan het woord

Wethouder Nils Langedijk is portefeuillehouder Wonen en Mobiliteit en daarmee verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Stationsgebied. Tijd om hem een paar vragen te stellen.

“Als scholier maakte ik veel gebruik van het station. Ik ging elke dag eerst met de fiets en dan met de trein naar de hogeschool en later de universiteit. Vandaar dat veiligheid voor mij een belangrijk punt is. De verbetering van de bereikbaarheid en transformatie van het gebied is hard nodig. Het Stationsgebied ligt nu middenin de nieuwe gemeente. Het ligt naast het cultuurhistorische Oosterdelgebied. Hier komen in het ‘hart’ van Dijk en Waard twee ‘werelden’ bij elkaar. Dit maakt het gebied uniek. De opgave is dan ook dat deze twee werelden elkaar gaan versterken!”

“De plannen krijgen steeds meer vorm. De eerste resultaten in het Stationsgebied zijn al zichtbaar. De Groene Trede is uit de steigers. Het duurt niet meer lang en de eerste bewoners stappen naar binnen. Goed om te zien dat de ontwikkelaars hun nek hebben uitgestoken. De komende jaren gaan de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en krijgt het nieuwe Stationsgebied steeds meer vorm.”

“Een plek waar het prettig wonen en werken is. Groen, aantrekkelijk en dichtbij het ov. De gemixte functies – wonen, zorg en kleine gespecialiseerde bedrijven – maken de omgeving levendig. Een gebied waar het gewoon heel fijn is om te wonen en naartoe te gaan. Of doorheen te fietsen richting het unieke polderlandschap of naar de meer stedelijke voorzieningen. Door op deze manier het Stationsgebied te ontwikkelen pakken we de kans om er een bijzonder gebied van te maken. Een gebied waar het beste van Dijk en Waard samenkomt.”

Bekijk projectsite Stationsgebied