Verkoop 17 vrije kavels bouwplan Merelweg

Op donderdag 28 mei 2020 start de verkoop van 11 vrije kavels en 6 Duo-kavels in het nieuwe bouwveld Merelweg in De Draai. In verband met de coronamaatregelen is er deze keer geen verkoopmanifestatie maar gaat de verkoop online.

Op deze website vindt u vanaf 28 mei alle benodigde informatie over de kavels en de inschrijfformulieren.

Duo kavels in Heerhugowaard

Regelmatig ontvangt de gemeente vragen over de mogelijkheid om samen een twee-onder-een- kap woning te mogen bouwen. De vragen komen vaak van mensen die in een mantelzorg-situatie zitten of vooruitlopend hierop al een woonkeuze willen maken. De ontwikkeling van een twee- onder-een-kap woning op een Duo-kavel maakt het mogelijk dat volwassen kinderen voor hun ouder(s) kunnen zorgen door naast elkaar te wonen.

Samen bouwen

Ook komen er vragen om samen te bouwen, omdat het fijn is om je eigen buren op voorhand te kunnen kiezen en omdat samen bouwen ook over het algemeen goedkoper is. Daarom komen er in De Draai nu 3 x 2 Duo-kavels in de verkoop waar kopers met mede-bouwers een twee-kapper mogen plaatsen. Hiervoor gelden een aantal regels die u kunt nalezen in de verkoopbrochure Duo-kavels.