Video

Voor video zijn diverse stijlelementen die toegepast kunnen worden om elke video dezelfde herkenbare uitstraling te geven.

Kleurfilter met logo

Over beeld kan een kleurverloopfilter worden toegepast waar het logo in wit (diapositief) te zien is. Eventueel met animatie.

Kleurfilter met titel

Voor leesbaarheid van de titel of tekst over beeld dient het kleurverloopfilter toegepast te worden. Voor de titel wordt lettertype Pirulen in wit gebruikt en voor de subtekst Exo bold.

Eventueel met het logolabel linksboven in beeld.

Tekstkader rechts

Bij een interview is de naam, en eventueel functie/organisatie, in beeld gebracht in een blauw kader. De witte tekst is lettertype Exo.  De naam in Exo bold en de subtekst Exo regular.

In dit voorbeeld is ook het logolabel links toegepast, maar dat hoeft niet altijd in elk beeld gebruikt te worden als dat niet gewenst is.

Tekstkader links

Indien het voor het beeld beter uitkomt kan het tekstkader ook links geplaatst worden.

Ondertiteling

Ondertiteling is verplicht bij video's van overheidsorganisaties, dus altijd toepassen. De ondertiteling is in wit met lettertype Arial.

Aftiteling

Als eindbeeld kun je afsluiten met het logo op een witte achtergrond. Dit kan eventueel subtiel geanimeerd worden toegepast door even naar voren te laten komen.

Vragen?

Heb je vragen over het toepassen van de huisstijl in video? Mail dan naar Team Communicatie: communicatie@dijkenwaard.nl