Wonen en werken in een groene omgeving

Wonen

In het Stationsgebied worden uiteindelijk 1000 woningen gerealiseerd. De gemeente heeft als doel om een duurzame wijk te creëren met woningen in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Van de woningen die worden gebouwd is minimaal 30% sociale huurwoning, minimaal 10% betaalbare koopwoningen en 40% vrije sector koopwoningen. Zo voldoet de gemeente aan de lokale woonvraag. Hierbij baseert de gemeente zich op het woningonderzoek. 

Lees meer over wonen
Verbeelding toekomstig Stationsplein Noord

Mobiliteit

Het Stationsgebied wordt een groen gebied met een modern openbaar vervoersknooppunt. Een woon-werkgebied dat een belangrijke schakel vormt tussen dorp, stad en regio. We kiezen voor een mix van duurzame mobiliteitsoplossingen, zoals deelauto’s. Ruimte voor de (elektrische) fiets en openbaar vervoersmogelijkheden staan voorop. Wat ons betreft, is met fiets en trein de metropoolregio vanuit bijna iedere plek in Dijk en Waard binnen een uur te bereiken.

Bekijk speerpunten mobiliteit

Investeren in een duurzame toekomst

Na ‘Stad van de Zon’ wordt het Stationsgebied de nieuwe icoon van Dijk en Waard. Dijk en Waard wil met het Stationsgebied een koploper worden in energietransitie, vergroening en rekening houden met klimaatverandering. Investeringen in behoud en beheer van het naastgelegen uniek én bedreigd landschapsreservaat Oosterdel kunnen ook voortkomen uit meer aandacht voor het stationsgebied.

Lees meer over de klimaatdoelen
Verbeelding Stationsplein Zuid

Ontmoeten en verblijven

Het Stationsgebied wordt een aantrekkelijke, groene omgeving om te wonen, werken, leren en te recreëren. Een verbindende plek om elkaar te ontmoeten en te verblijven. Met veel bomen en groen, maar ook leuke terrassen en gezellige bankjes. Een toegankelijke en uitnodigende plek voor bewoners, bezoekers, reizigers en studenten waar sociale veiligheid is.

Bekijk speerpunten