Feestelijke Start van Dijk en Waard

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Dijk en Waard een feit: een mijlpaal die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het project ‘Start Dijk en Waard’ zorgt samen met inwoners, ondernemers, bedrijven, stichtingen en andere organisaties voor een feestelijke sfeer rondom de start van Dijk en Waard. Want een nieuwe gemeente, dat vier je natuurlijk samen!

Samen werken aan een feestelijke start

Met het ‘Start Dijk en Waard Fonds’ konden alle inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties subsidie aanvragen voor hun ideeën voor een feestelijke start van Dijk en Waard. In de zomer van 2021 konden ideeën ingediend worden voor activiteiten in 2021. Er zijn toen 35 ideeën ingediend, waarvan er 30 in aanmerking kwamen voor subsidie. Voor activiteiten in 2022 kon in het najaar van 2021 subsidie aangevraagd worden. Er zijn 34 inzendingen binnengekomen, waarvan er 31 in aanmerking komen voor subsidie. Benieuwd naar de ingediende ideeën? Kijk dan op samendijkenwaard.nl .

Activiteitenkalender Feestelijke Start

In de onderstaande kalender vindt u meer informatie over de winnende ideeën. Nog niet alle activiteiten staan hierin vermeld. De kalender wordt in de komende tijd dan ook verder aangevuld.

Ter gelegenheid van de viering van de start van de gemeente Dijk en Waard, organiseert Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk de 'Dijk en Waard kennisquiz'. Tijdens 4 virtuele voorrondes passeren wetenswaardigheden over het heden en verleden van Dijk en Waard de revue. Om zo Langedijkers en Heerhugowaarders met elkaar in contact te brengen en uiteindelijk als Dijk en Waarders te verbroederen.

Grande finale

De tien beste deelnemers per virtuele bijeenkomst worden uitgenodigd live aanwezig te zijn bij de Grande Finale van de Dijk en Waard kennisquiz. In verband met de coronamaatregelen vindt de grande finale niet op 15 december plaats zoals eerder gemeld, maar in maart 2022. Een exacte datum volgt nog. Deze vindt plaats in restaurant Heer Hugo, op de grens van Heerhugowaard en Langedijk. Tijdens de avond strijden zij tegen elkaar voor de prestigieuze titel 'het orakel van Dijk en Waard’. Dit gebeurt uiteraard onder het genot van een hapje en drankje, mooie prijzen en veel gezelligheid.

Wanneer?

De virtuele voorrondes vinden plaats op de onderstaande data, van 19:30 tot 20:30 uur.

  • Donderdag 4 november
  • Woensdag 10 november
  • Dinsdag 16 november
  • Maandag 22 november

In verband met de coronamaatregelen vindt de grande finale niet op 15 december plaats zoals eerder gemeld, maar in maart 2022. Een exacte datum volgt nog.